Sluta röka för bättre träningsresultat

Rökning och träning är ur många perspektiv varandras motpoler. Rökning innebär i princip bara nackdelar och träning bara fördelar. Du som tränar har mycket att tjäna på att sluta eller åtminstone dra ned på cigaretterna.

Nu för tiden är utbudet av tips, strategier och verktyg för att dra ned på cigaretterna stort. E-cigaretter och Premium Vape är alternativ som kan användas som substitut för cigarettrökning, och samtidigt ett sätt att vänja av dig för att sluta helt. Du som tränar har förhoppningsvis direkt en fördel, eftersom du förhoppningsvis har koll på hur mycket rökning faktiskt stör din träning.

Minska risken för lungskador med e-cigaretter

Cigaretter och tobaksrök innehåller kolmonoxid, vilket innebär att kroppen får sämre syresättning. I praktiska termer får du som röker cigaretter sämre kondition, och har lägre maxnivå på din träning hur effektivt du än tränar. Detta brukar vara en motiverande faktor för den som vill sluta röka och regelbundet tränar. E-cigaretter eller vape är ett bättre alternativ till cigaretter som många använder. Förutom hälsofördelarna kan du med e-cigaretter välja mer fräscha smaker som förebygger dålig andedräkt.  Utöver detta är rökning dåligt för ditt immunförsvar. Du får lättare infektioner, vilket i sin tur leder till att du måste vila och inte kan träna, trots att du vill.

Sätt realistiska mål och nyttja stöd

Alla som vill sluta röka, oavsett om de regelbundet tränar eller inte, gör bäst i att sätta ett datum då du ska vara fri från tobak. Psykologiskt hjälper det dig att faktiskt ta varje dag som den kommer och inte falla tillbaka. Var heller inte rädd för att be om hjälp från nära, kära eller professionella. ”Ensam är stark” må vara en romantisk idé, men det är sällan korrekt. Rökning och ensamhet har många risker. men de flesta av oss klarar svåra utmaningar lättare när vi har stöd från vår omgivning.