5 bästa tipsen när du köper sneakers!

Här berättar vi om de fem bästa tipsen för när du letar efter sneakers! Du kanske har ett favoritmärke eller en favoritstil, men det kan vara svårt att hitta vilken sko som fungerar bäst för din livsstil och dina behov. Därför har vi sammanställt en lista med tipsen som hjälper dig sålla och för att göra det lättare för dig att hitta det du letar efter.

Sneakersmarknaden har aldrig varit mer konkurrensutsatt. När varumärken släpper nya stilar, färger och samarbeten med högprofilerade designers varje vecka kan det vara svårt att hänga med.

1. Kolla material noggrant

Materialet i skon är viktigt. Läder och mocka är mer slitstarka än tyg, medan nätmaterial ger andningsförmåga. Om du tänker bära sneakern på en regnig dag eller i våta förhållanden, se till att de har någon form av vattenskydd inbyggt i dem så att regnet inte tränger igenom! Tänk på att textil brukar nötas ner snabbare än läder, men att läder ofta är dyrare.

2. Stirra dig inte blind på varumärke

Bara för att skon har ett stort varumärke betyder det inte att den är av utmärkt kvalitet. Det finns många andra märken som erbjuder skor av hög kvalitet till mycket lägre priser, så känn dig inte tvingad att köpa från ett etablerat företag om du kan hitta något annat som är lika bra från ett billigare ”no-brand”-märke.

3. Tänk väderlek och årstid

En annan sak att se upp för när du köper är årstider. Tunna sommarsneakers kommer inte funka när det är is, snö och halt ute. Däremot kan tjocka, fodrade sneakers funka under denna säsong. Att välja rätt typ av sneakers för rätt säsong ser också till att du har sneakers som överlever den väderlek du utsätter dem för.

4. Välj klassisk design ”för” dig

Nu är det så att om vi säger att du ska välja en klassisk design så kommer du säkert ha en färdig bild i ditt huvud av vad detta är för något. Men om jag säger välj en design som är klassisk för din stil så är det mer vad vi menar. För tänk så här: går du alltid runt i vita sneakers? Eller gillar du en mer diskret svart sneakers? Nej, kanske du är en som gillar starka färger? Välj det som passar just din stil. Ta inte något bara för att någon annan säger det, för då finns risken att stannar kvar i just garderoben. Och det är ju för tråkigt.

5. Ta hand om dina sneakers

Sista tipset är att också investera i bra skovård. Se till att du har det som krävs för att hålla lädret i bra skick, så som skoläderolja och en bra skoborste. Impregnering kan vara bra också för de skor du har den regniga delen av året.

Ge vår tips en chans och se om du kan hitta några bra sneakers som passar din stil, dina behov och din budget redan idag!