Bada i badtunna för din hälsas skull

Känner du dig ofta stel i kroppen och har ömma muskler? Kanske känner du dig också ständigt stressad och längtar efter att få koppla av? Skulle det då inte vara härligt att regelbundet få njuta av varma bad i din egen trädgård? Det kan du om du skaffar en badtunna.

Att äga en badtunna är verkligen en lisa för själen oavsett om du väljer en ved- eller gasoluppvärmd variant. Att kunna sjunka ned i ett varmt bad och samtidigt njuta av den friska utomhusluften gör mycket för hälsan. Det får dig att slappna av och komma i kontakt med dig själv. Idag tillverkas högkvalitativa badtunnor i Sverige. Läs vidare för att ta reda på mer om dem.

Varför en svensk badtunna?

När du har bestämt dig för att slå till med ett utomhusbad är det bra att välja en svensktillverkad badtunna ur sortimentet. I Sverige har vi ett ganska kallt klimat. I de flesta länder där produktionen av pooler och badtunnor är stort råder istället ett varmt klimat. Utländska badtunnor är därför inte anpassade till vårt svenska klimat. Väljer du en svensk variant kan du vara säker på att få njuta av varma bad även när den bistraste vintern råder. Det är också bra att välja lokalproducerat för att minska ditt klimatavtryck då svenska varor inte behöver fraktas långa sträckor.

Fördelar med en svensk badtunna

  • Anpassad efter vårt klimat
  • Korta frakter
  • Tillverkad av svenska trävaror
  • Placera badtunnan rätt

Placera badtunnan rätt

Det kan också vara bra att tänka på hur du ska placera din badtunna. Tänk gärna på att ställa den på en insynsskyddad plats som ligger i lä. På så sätt slipper halva grannskapet se när du badar. Har du en vacker utsikt? Om du till exempel har sjöutsikt kan det vara bra att placera tunnan så att du kan se och njuta av den.

Varma bad är hälsosamt

Du har säkert sett att många vinterbadar för hälsans skull. Men faktum är att även varma bad är bra för hälsan. Värmen gör att stela muskler slappnar av och slutar värka. Det kan alltså vara bra att bada varmt om du plågas av en smärtande rygg. Det varma vattnet ger också total avslappning, något som är bra i vår alltmer stressiga vardag.