MSM

Vad är metylsulfonylmetan?

Metylsulfonylmetan, även känt under förkortningen MSM, är en naturligt förekommande svavelförening som finns i många livsmedel och växter. Det har använts i århundraden för att behandla symtom på artrit och allergier, eller för hjälp smärtlindring och ledrörligheten.

På senare år har forskare studerat dess effekter på människor med kroniska smärtproblem. Ibland nämns det även som ett tillskott som kan hjälpa till att stödja immunförsvaret. Den vanligaste formen av MSM-tillskott är i tablettform. För personer med kronisk smärta kan de vara ett alternativ för att lindra symptom.

Vem kan ta MSM?

Människor i alla åldrar kan ta MSM. Det är säkert för barn och gravida kvinnor, även om det inte bör tas i överskott av någon av dem.

Vilka är fördelarna?

MSM har visat sig ge lindring av allergier, smärta vid mindre artrit och kroniska ledbesvär som artros. Studier har visat på möjliga fördelar för immunförsvaret.

Är MSM säkert?

MSM verkar vara ett mycket säkert kosttillskott. Men man ska aldrig överstiga tillverkarens rekommenderade dagliga intag.

Vem ska inte ta MSM?

Personer med matallergier bör vara försiktiga med MSM. Det är också möjligt att om du är allergisk mot svavel eller sulfat så kan du få en reaktion om de tar MSM-tillskott. Svavelallergi är dock ovanlig. Fråga alltid din läkare om du är osäker.

Finns det biverkningar?

Det finns inga kända biverkningar på MSM så länge man följer dagligt intag. Det finns dock de som upplever att huden har påverkats av MSM. Om du upplever biverkningar ska du alltid avsluta kuren. Vid svåra biverkningar kontakta alltid din läkare. Om det är akut ring 112.

Det var vår summering av metylsulfonylmetan, msm. Vi hoppas detta ger dig en bättre bild av vad msm kan användas för och vem de kan passa till. Kosttillskott kan vara ett kompliment till en näringsrik kost men ska aldrig ersätta en bra kost. Lycka till!