Boka hotell inför loppet i Stockholm

Ska du springa Midnattsloppet, Stockholm maraton, Lidingöloppet eller något annat kul lopp? Då är det viktigt att du förbereder dig ordentligt. Boka gärna ett trevligt hotellrum så att du sova gott både innan och efter loppet. Se till att boka i god tid eftersom det garanterat är många andra löpare som har samma idé. Här får du de bästa tipsen.

Förbered dig inför loppet

Förberedelserna inför ett lopp eller ett annat sportevent inkluderar såklart träning veckor eller månader i förväg, men även dagarna innan är viktiga för att optimera prestationen. Stressa inte dagarna innan utan se till att i förväg planera din resa och ditt boende. Hos Elite Hotels hittar du bra hotellerbjudanden som passar dig som ska delta i sportevent i Stockholm. Elite Hotels har flera centrala hotell med goda kommunikationsförbindelser till andra platser i Stockholm. Om du exempelvis ska springa Midnattsloppet kan du med fördel boka Elite Hotel Marina Tower som ligger nära start och målgång. Se till att vara ute i god tid så att du kan ta del av de bästa erbjudandena och rummen innan de blir fullbokade. Genom att boka hotellrum ett par veckor innan loppet säkerställer du att du bor centralt och bekvämt under tävlingsdagen. Det gör att du kan komma utvilad till tävlingen och njuta till fullo.

Låt kroppen återhämta sig efter loppet

Efter loppet är det viktigt att du ser till att kroppen får återhämta sig ordentligt. Exempelvis genom följande:

  • Sov gott i hotellsängen.
  • Ge kroppen ordentligt med energi.
  • Drick ordentligt med vatten, framför allt om det är varmt på tävlingsdagen.

Ät och drick rätt

Det är viktigt att äta och dricka bra både innan, under och efter loppet. Vatten är en utmärkt dryck, men vissa gillar att komplettera med juice, kaffe eller energidryck. En fördel med att bo på ett hotell med frukostbuffé är att du själv kan välja vad du vill äta till frukost på tävlingsdagen. Fyll gärna på med hälsosam och mättande mat som din mage är van vid. Experimentera inte med energidrycker samma dag som loppet om du inte är van vid dem. Risken är att din mage inte tycker om det. Håll dig till hotellets frukostbuffé istället!